Bli med på temakveld i regi av mentorprogram og lær mer om «Den kvinnelige idrettsutøver!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 20. Feb 2024

I slutten av februar vil Hanne Staff og Øyvind Sandbakk prate om treningsprosessen.


I regi av mentorprogrammet for å få med flere kvinnelige ledere og trenere arrangeres det i vinter og vår tre temakvelder:

 

Tirsdag 27. februar kl 19.00 – 21.00
 Tirsdag 12. mars kl 19.00 – 20.30
 Onsdag 24. april kl 18.30 – 21.00

Hvor:

Teams eller Idrettens Hus, Ullevål (Oslo). 

Foredragsholdere vil delta digitalt, men det settes opp felles storskjerm på Idretten Hus for de som ønsker å se foredraget sammen. På Idrettens Hus vil det bli servert enkle forfriskninger, som frukt, vafler, boller e.l. Oppfordrer til å trene sammen i forkant av temakvelden, slik at det blir en sosial og innholdsrik kveld. Det er mulighet for å dusje på Ullevål. 

For temakvelden i april (Mentale prosesser, motivasjon og kommunikasjon) vil kurslederne selv vil møte fysisk, og oppfordrer deltakere å gjøre det samme (Teams for de som ikke har mulighet til oppmøte).

Påmelding gjøres i Eventor via linkene nedenfor:
 
 Tirsdag 27. februar: DEN KVINNELIGE IDRETTSUTØVER

 

Tirsdag 12. mars: MANGFOLD, IDRETT OG INKLUDERING


Onsdag 24. april: MENTALE PROSESSER, MOTIVASJON OG KOMMUNIKASJON


 
 Se mer informasjon om den enkelte temakveld nedenfor:

 

Tema og innhold:

Tirsdag 27. februar: DEN KVINNELIGE IDRETTSUTØVER

Hanne Staff og Øyvind Sandbakk vil snakke om treningsprosessen, spesielt rettet mot kvinnelige utøvere. 

 

Hvordan kan en jobbe for å sikre god kvalitet på treningsprosessen, inkludert det å holde seg frisk og skadefri? Hvordan oppnå kontinuitet og god kvalitet i treningsarbeidet? 

Det vil også bli satt fokus på viktigheten av kvinnelige ledere og trenere.

 

Øyvind er professor ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap og er sentral innen toppidrettsforskning, hvor han fokuserer på å øke forståelsen for idrettsprestasjoner. Hanne Staff, flere ganger verdensmester i orientering, forsker i dag på suksessfaktorer hos kvinnelige toppidrettsutøvere. Denne kvelden får vi et innblikk i Øyvind og Hanne sin kunnskap, tanker og erfaringer. Det blir mulighet til å stille spørsmål underveis, og det oppfordres til diskusjon. 

 

Tirsdag 12. mars: MANGFOLD, IDRETT OG INKLUDERING

Ezinne Okparaebo og Ndey Jobarteh er gode forbilder som jobber for inkludering på ulike plan i idretten. De setter lys på viktigheten av menneskene rundt utøveren, og hvilke verdier som fremmes. 

 

Hvordan kan vi få med flere med minoritetsbakgrunn i organisert idrett? Hvordan legge til rette for alle uansett forutsetninger og rammevilkår? Hvordan bli flinkere til å inkludere og rekruttere andre til vår idrett?

 

Ezinne, Norges raskeste kvinne gjennom tidene, er gründer av Ezinne Athletics: et treningstilbud for jenter der bakgrunn, økonomi og kultur er ubetydelige faktorer. Deres visjon er å få frem jenters potensialer, uavhengig av etnisitet og bakgrunn, slik at de kan bli den beste versjonen av seg selv. 

Ndey er prosjektkoordinator for «Sammen om en jobb»: et mentorprogram som hjelper innvandrere og flyktninger i Norge inn på jobbmarkedet. Hun bidrar også masse i idretten med tanke på inkludering, og vil dele sin personlige historie og tanker for å øke mangfoldet i idretten. 

Vi vil også høre erfaringer fra en para-utøver, men hvem dette blir er ikke helt bestemt. 

Innen mangfold, inkludering og tilrettelegging har vi som idrett mye å lære, og det vil bli delt tips og faktorer vi bør være oppmerksomme på.

 

 

 

 

 

Onsdag 24. april: MENTALE PROSESSER, MOTIVASJON OG KOMMUNIKASJON

I idretten er det stort fokus på de fysiske aspektene i form av trening osv., men denne kvelden skal vi rette fokuset mot de mentale prosessene. Vi skal snakke om motivasjon, stressmestring, psykologisk trygghet, prestasjon under press og forholdet mellom skader og stress.

 

Hvordan regulere spenningsnivå og hvilken betydning har det for prestasjon? Hva er psykologisk trygghet, og hvordan kan man skape/opprettholde dette i en treningsgruppe? Kan stress gjøre kroppen mer utsatt for skader? Hva må en leder/trener være oppmerksom på i kommunikasjon med utøver ut ifra ønsket oppfatning? 

 

Hallgeir Martinsen og Eline Aase har begge spesialisert seg innen idrettspsykologi og tilbyr rådgivning til utøvere og bedrifter. De vil dele forskning, ulike verktøy og tips, og det blir mulighet for å stille spørsmål og diskutere. Temakvelden blir lagt opp som en workshop for å inkludere deltakerne i størst mulig grad. Dette er noe alle kan lære av, uansett hvilken rolle du har i idretten. 

 

 

 

Ta kontakt ved spørsmål! Håper på god deltakelse og innholdsrike temakvelder :)

Dersom du har tips eller innspill til andre temaer du ønsker å lære mer om – ta kontakt!

 

Mvh. Solveig Hernandez Vråle

Tlf: 980 74 512 

E-mail: solveig.hernandezvrale@orientering.no 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.