Sprintsamling i Stavanger: «Alltid bra å trene sprint i nye områder!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 11. Des 2023



Over: Ulrik Astrup Arnesen – her avbildet i Oslo for 2 uker siden – fikk en god samling i Stavanger. Foto: Terje W Pettersen.


- Jeg er fornøyd med samlingen. Det er alltid bra å få løpt sprintorientering på bar asfalt og uten hansker, sier Ulrik Astrup Arnesen.

Landslagsmannen prater om dagene i Stavanger og Sandnes – hvor det var åpen sprintsamling i helgen:


- Jeg er veldig tilhenger av å løpe sprintorientering i nye områder, og da er det bra å få en samling på Sør-Vestlandet. I Trondheim og Oslo har jeg løpt veldig mye på de beste sprintkartene og de beste sprintområdene, derfor er det nyttig å få nye utfordringer andre steder.

Karen som kan vise til hele 3 NM-gull på sprint inneværende år kommer til å få nye utfordringer også når det blir samling med landslaget på Tenerife like over nyttår:


- Det blir nye kart og nye områder for meg, bekrefter løperen fra Heming Orientering – og fortsetter:

- Planen er å få gjort mye og bra trening i januar, selv om jeg også skal på samling til Skottland – hvor det også er noen World Ranking Events.

 
Nettopp plan er et stikkord for Arnesen når han nå er ferdig med studiene og ute i arbeidslivet – som skal kombineres med toppidretten:

- Jeg føler jeg har fått en bra balanse på det, og om jeg eventuelt skulle begynne «å brenne lyset i begge ender» - må jeg «trekke i nødbremsen».

Enn så lenge er det få skyer foran solen – om en skal bruke det bildet i desembermørket – for den fotrappe karen som sikter mot suksess også internasjonalt i 2024:

- Jeg har mål om å løpe VM, og prestere bra der, sier han selv på direkte spørsmål.

På den veien var helgens samling god å ha «under beltet», selv om han var en av få som benyttet muligheten til kvalitetsøkter på kart i stor målestokk.

Fra mer enn 170 navn på påmeldingslistene under samlingen i Oslo for to uker tilbake til bare snaue 30 påmeldte denne helgen:


- De som ikke tok dro til Stavanger og Sandnes har grunn til å angre, for det var helt klart verdt turen, slår Arnesen fast.

Solid attest til landslagstrener Damien Renard som var hovedansvarlig både for planlegging og gjennomføring av helgens samling.







Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.