Postet av Norges Orienteringsforbund den 9. Okt 2023

Stemningsbildene fra ultralangdistanseløpet Kjempesprekken, som ble arrangert lørdag 7. oktober fra Studenterhytta i Nordmarka i Oslo viser hvor fint det var i skogen i helga.

(fortsetter under bildet)

Image

Thomas Nipen (til venstre) og Mikael Jensen (i midten) vant den lengste distansen, 18 km, i parløpet Kjempesprekken. Holger Schlaupitz (til høyre) løp alene og kom 43 sekunder bak vinnerne. Mikael Jensen hadde aldri løpt orienteringsløp før, men hadde ingen problemer med å holde følge med sin makker Thomas Nipen på flate stier. Derimot syntes Mikael at det var uvant og fryktelig tungt å løpe bratte oppoverbakker på sti, og utenfor sti med høy lyng, slik som ved 18. post (se bildet post_18_stein.jpg).

(fortsetter under bildene)

Image

Mathias Nipen (til venstre) og Mikael Olausson (til høyre) vant den mellomste distansen, 12 km. De var egentlig påmeldt i den lengste distanse, og kom samtidig med vinnerne til passering etter 12 km. Men Mikael, som periodevis har vært plaget med langdistansekne, hadde nå fått såpass vondt at han ikke ønsket å fortsette. Han og Mathias byttet dermed over til 12 km, og ble utropt som vinnere. Men bare tre sekunder bak dem kom Johan Michelsen, som hadde løpt alene. Han var irritert over å ha blitt slått i spurten, men ble smørblid da han fikk premie, skrøt av artige løyper i et fantastisk terreng og lovet å komme tilbake neste år.

Image

Løpet bød på flere lange strekk med veivalgsmuligheter. Til førstepost var det 3,4 km i luftlinje.

Image

Underveis passerte løperne Kobberhaugtjern, hvor sola speilte seg i vannet.

Image

Ved å ha starten ved Studenterhytta, kunne løypene benytte det flotte terrenget Osmarka, med glissen furuskog og lyng.