Baklid best under dagens ski-o verdenscup på Beitostølen!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 10. Feb 2023

Fredriksen Aas og Jonsson med sølv- og bronsemedalje i U23 VM.

Over: De tre beste på dagens mellomdistanse.

- Stort sett var det et veldig bra løp. Jeg har bare noe små tidstap her og der, sa Jørgen Baklid etter dagens konkurranse under ski-o verdenscupen på Beitostølen.

Og når Baklid klarer seg med småfeil, er han vanskelig å ha med å gjøre i ski-o løypen.

I dag var det ingen som kunne true ham.

Nærmest kom finske Aapo Viipola, drøye minuttet bak, på andreplass.

- Det var veldig viktig med tanke på verdenscupen sammenlagt.

For nevnte Viipola var nærmest Baklid i verdenscupen sammenlagt før dagens konkurranse. Nå øker den avstanden, og Baklid trygget sin sammenlagtledelse i verdenscupen før de to siste konkurransene i årets sesong, morgensdagens sprint og søndagens jaktstart:

- Slikt det føles nå er jeg optimistisk med tanke på å vinne verdenscupen sammenlagt, og forhåpentligvis klarer jeg å holde Aapo Viipola bak meg også de to neste dagene.

Tredjemann i dag var Viipolas landsmann, Niklas Ekström – med snaue to minutter opp til dagens mann i løypenettet på Beitostølen.

Bjørnar Kvåle ble nummer 4 i dag, Henrik Fredriksen Aas nummer 5 og Isak Jonsson nummer 7.

De to sistnevnte ble henholdsvis sølv- og bronsemedaljører i U23 VM, som var innlagt i dagens konkurranse. Denne klassen var det Niklas Ekström som vant.

(fortsetter under bildet)

De to norske medaljevinnerne i U23-klassen flankerer vinneren i denne klassen, Niklas Ekström.

Dameklassen i dag ble vunnet av EM-dominanten Daisy Kudre Schnyder. Under EM i forrige uke fikk den estiske jenta med seg 3 gull. I dag gikk hun inn til ny seier, foran den svenske duoen Linda Lindkvist og Lisa Larsen.

Evine Westli Andersen var best av de norske damene, med 9. plass. Anna Ulvensøen ble nummer 11.

I dameklassen i U23 VM gikk Idunn Strand, Ingeborg Roll Mosland og Birgit Dorthea Kleppa Madslien inn til henholdsvis 7.-, 8.- og 9. plass.

Denne trioen var nummer 16, 17 og 18 i verdenscupen.

Aslak Heimdal (19) gikk seg også inn blant de 20 beste i verdenscupen under den første dagen av konkurransene på Beitostølen.

Konkurranser hvor arrangørene virkelig måtte jobbe gjennom natten til fredag for å holde sporene åpne i den – til dels – sterke vinden som herjet i konkurranseområdet fra torsdag kveld og inn mot konkurransedagen.

Arbeid – både på ski og skuter – inn i de sene nattetimer gjorde at verdenseliten med ski, staver og kartstativ fikk upåklagelige konkurransevilkår med utgangspunkt fra langrennsarenaen på den populære vinterdestinasjonen.

Samme arena er utgangspunkt når verdenscupen i skiorientering fortsetter de kommende dagene med sprint lørdag – som også er U23 VM på denne distansen og jaktstart søndag, som er årets siste konkurranse i verdenscupen.