Sølv til Melby Jacobsen på sprinten under junior-VM!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 31. Jan 2023

«Deilig å få en god start på mesterskapet!»

Over: De tre beste på dagens sprint. Foto: HH

-Det var deilig å starte mesterskapet på en god måte, sier Kristin Melby Jacobsen etter sølvmedalje under den innledende sprinten på junior-VM i skiorientering i Madona i Latvia i dag.

-Orienteringen var krevende, så jeg tok det litt med ro i starten og jeg synes det var et bra løp av meg – til å være sprint. For det er ikke den distansen jeg tradisjonelt har vært best på, fortsetter jenta fra Lardal i Vestfold.

Suksess på direkten er god å ta med seg:

-Første distanse under et mesterskap er alltid litt ekstra spennende, og god å stå igjen med en medalje.

Det var til slutt 23 sekunder opp til Ella Turesson fra Sverige som vant i konkurransen hvor Alina Niggli fra Sveits kompletterte pallen.

Men den norske medaljevinneren ser frem til de kommende dagene og distansene under mesterskapet i Latvia:

-Det er rom for forbedring, så jeg gleder meg til resten av uken, sier hun selv – og fortsetter:

-Både mellomdistansen i morgen, langdistansen på fredag og ikke minst stafetten blir moro.

Under sistnevnte får Melby Jacobsen med seg Birgit Dorthea Kleppa Madslien og Ingeborg Roll Mosland – som ble henholdsvis nummer 6 og 7 på dagens sprint.

Ole Gunnar Kleppa Madslien var best av de norske i herrenes juniorklasse med 5. Plass i konkurransen som ble vunnet av svenske Albin Gezelius foran Chris Marcus Krahv og Marek Sterba.

Teodor Mo Hjelseth (9), Andreas Myrvold Skovlyst (17), Inga Skaarer Wiklund (20) og Axel Aalde (20) gikk seg også inn blant de 20 beste på mesterskapets første distanse.

Junior-VM i skiorientering fortsetter med mellomdistanse i morgen, før det er langdistanse på fredag og stafetter på lørdag.