Baklid med 4. plass under sprinten på ski-o EM!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 31. Jan 2023

Tidstap i starten ødela for de norske medaljehåpene i mesterskapsåpningen.

Over: Jørgen Baklid ble nummer 3 på dagens sprint under EM i ski-o.

- Vi ble tatt litt på senga i dag, og de fleste norske løperne har tapt mye tid på de første postene, sier Christian Hohl etter den innledende sprinten på EM i skiorientering i latviske Madona.

Slake nedoverbakker og høy fart ut fra start gjorde altså at de norske løperne ikke fikk kartet til å stemme med løypenettet i mesterskapsåpningen:

- Vi snakket om det i forkant av dagens konkurranse; at løperne skulle være litt forsiktig ut fra start, så løperne var klar over hva som ventet.

Likevel ble det altså tidstap i starten og skuffende resultater i mål for de norske løperne.

Jørgen Baklid var best med 4. plass, og hadde bare noen sekunder opp til pallen i konkurransen hvor svenske Jonatan Ståhl vant foran Stanimir Belomazhev og Niklas Ekström.

-Vi må bare ta lærdom av dagens prestasjoner. Nå har vi fått en tankevekker foran resten av mesterskapet. Allerede i morgen satser vi på å ta revansje.

I tillegg til nevnte Jørgen Baklid – som altså ble nummer 4 – var Styrk Hundseid Kamsvåg (8), Evine Westli Andersen (9), Vegard Gulbrandsen (10), Ane Sofie Krogh(11), Isak Jonsson (12), Synne Strand (13), Bjørnar Kvåle (15) og Anna Ulvenseøn (20) inne blant de 20 beste på åpningsdistansen av årets ski-o EM.

Dameklassen i EM-åpningen ble vunnet av Daisy Kudre Schnyder fra Estland foran Evelina Wickbom og Elin Schagerstrom.

For de norske fargene er det nye muligheter i morgen når det handler om mellomdistanse, fredag er det langdistanse, lørdag går den tradisjonelle stafetten, før mesterskapet avsluttes på søndag med sprintstafett.