O-festivalen: «Vi har et variert tilbud som passer alle!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 20. Jun 2024

Godt påmelding og varierte utfordringer til helgen på Lillehammer og Sjusjøen.
 

- Vi har et veldig variert tilbud, sier Knut Jostein Sætnan.
 
Lederen for Hovedkomiteen til helgens O-festival prater om hva som venter de kommende tre dagene:


- Det starter med sprint i kompakt gatemiljø på fredag, deretter er det mellomdistanse i klassisk Østlandsskog på lørdag, før det avsluttes med langdistanse i fjellterreng på søndag, forteller Sætnan – og fortsetter:

 

- I tillegg er det tilbud om Presisjonsorientering og paraorientering. Dette er lagt til rette slik at alle kan prøve etter at de har gjort unna sin konkurranse.


Men det er mer enn konkurranse under årets O-festival:


- Lørdagskvelden blir det Midtsommerfest på arena fra klokken 18. Da vil det også være premieutdeling for eliteklassene for konkurransene på fredag og lørdag. Her vil det også være mulighet til å prøve paraorientering.


- Samtidig vil det være tilbud om volleyballturnering for ungdommene.
 
Tidligere på lørdagen er det barna i fokus:


- Barnefestivalen er etter hvert blitt en tradisjon under O-festivalen, og lagkonkurransen på lørdag blir garantert både artig og sosial.


- Vi skal ha tilbud for alle.
 
Noe som virker å falle i smak:

- Jeg nevnte en gang at vi drømte om 6 000 starter i løpet av O-festivalen, og nå tror jeg faktisk at vi er på det nivået. At vi har flere påmeldte enn det var under O-festivalen i fjor er vi veldig godt fornøyde med.


Deltakerne skal få utfolde seg i løyper signert henholdsvis Andreas Magerøy, Tarjei Holo og Oskar Størmer, med Nils Eddie Hæstad som koordinator:


- Andreas Magerøy – som er løypelegger på sprinten, er lokalkjent i sentrum av Lillehammer og kjenner hvert smug i byen. For deltakerne er det et tips å ta en titt på kartet fra sprinten under Hovedløpet i 2012 som gikk i samme område.
 
Og etter at de o-tekniske utfordringene er unnagjort og smugene er «forsert», kan en glede seg over godvær og behagelige sommertemperaturer: 
 
- Jeg kan love at vi har fulgt grundig med på værmeldingene frem mot helgen, og nå ser det ut til å bli bra.


Dermed er det bare å glede seg til tre intense dager med orientering, Midtsommerfest og sosialt samvær på Lillehammer og Sjusjøen.


Nedenfor er linker som kan være nyttige for både deltakere og andre interesserte:


Startlister fredag

 

Liveresultater fredag


Liveresultater lørdag

 

Liveresultater søndag

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.