Norge med 5. plass på dagens sprintstafett under student-VM i ski-o!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 16. Jan 2024

Bare nesten under mesterskapets siste øvelse.

- Vi er passelig fornøyde, er ordvalget til Idunn Strand etter dagens sprintstafett under student-VM i skiorientering i Lenzerheide.

Da prater hun på vegne av seg selv og Teodor Mo Hjelseth – som ble nummer 5 på mesterskapets avgjørende øvelse.

- Det er bra, men ikke kjempebra, sier jenta fra Tromsø om den prestasjonen.

Det var Sverige 1 som vant klart, foran Sveits og Sverige 2 etter nesten 1 times konkurransetid, for Norges andreoppstilling – som altså ble nummer 5 – var det 40-tallet sekunder opp til siste medaljeplass:

- Med lange gaflinger i starten kom vi litt bak, og da ble vi gående mye alene – med en stor jobb å gjøre.

Den jobbe gjorde duoen Mo Hjelseth og Strand, og det var muligheter for medaljejubel mot slutten:

- Det var ved passering av et gjerde mot slutten av sisteetappe at sjansene til medalje røk.

Mo Hjelseth måtte av med skiene for å passere et gjerde, og da forsvant sølvvinner Sveits – sammen med medaljemulighetene – og det endte altså med 5. plass:

- Det ble litt nesten, er ordene Idunn Strand bruker.

Totalen for Norge i mesterskapet kan også beskrives med «nesten», da det ble bare en bronsemedalje og mye 4.- og 5. plasser.

- VM – som kommer neste uke i Ramsau - har hele tiden vært det største målet, og nå skal vi «bare» hvile oss i form til det.

Idunn Strand og Teodor Mo Hjelseth utgjorde Norge 2 i dagens sprintstafett. Norge 1 fikk ikke tellende resultat etter en feilstempling på 3. etappe.