Helmersen og Erlien Solerød med norgescupseire i juniorklassen i skiorientering!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 10. Feb 2023

«Et veldig bra løp!»

- Det har gått veldig bra. Jeg har nesten ikke bommet, sa Ragnhild Mathea Helmersen etter dagens norgescupløp i skiorientering på Beitostølen.

Junioren fra Fet OL kom omtrent rett fra junior-VM i Latvia til start på dagens norgescup – som ble avgjort i samme løypenettet som verdenscupen tidligere på dagen, til seier i juniorklassen i dag.

Finske Katja Linnainmaa var nest best i dag, bare 13 små sekunder bak og Ellen Margrete Stubban Hygen gikk inn til 3. plass – bare 20-tallet sekunder bak vinneren.

I herrenes juniorklasse – hvor Annar Erlien Solerød vant - var det noe større differanser:

- Jeg måtte snu ved et par poster, fordi stemplingene ikke «tok». Det tapte jeg noen sekunder på, men ellers var det veldig bra, kommenterte Gjø-Vard-løperen.

Når det bare var stemplingene «å klage på», ble det nesten minuttet ned til andremann, Philip Lehmann Romøren. Sindre Vie Strisland ble nummer 3 i dag.

Norgescupen for junior fortsetter på Beitostølen også de kommende dagene.

Da handler det om sprint lørdag og jaktstart søndag.