Postet av Norges Orienteringsforbund den 1. Feb 2023

Baklid sekunder fra pallplass for andre dag på rad i Latvia.

-Dette var deilig, sier Anna Ulvensøen etter å ha gått inn til bronse på dagens mellomdistanse under EM i skiorientering i Latvia.

-Det var et stabilt løp, fortsetter jenta fra Nydalens SK.

En prestasjon som - etter en noe beskjeden innsats under sprinten i går - løftet henne opp til EM-pallen.

Hun var drøye halvannet minutt bak Daisy Kudre Schnyder, som tok sitt andre gull på rappen. Frida Sandberg tok sølvmedaljen i dag:

-Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det var bra.

-Daisy Kudre Schnyder, som vant, har virkelig gjort et bra løp. Det var krevende forhold og vanskelig å gå skikkelig fort.

Ulvensøen gikk likevel fort nok til å ta sin første medalje i dette mesterskapet, og dermed ser det lyst ut foran de kommende 3 distansene inn mot helgen, først langdistanse på fredag, deretter stafett lørdag og til slutt sprintstafett på søndag:

-Jeg har egentlig vært optimistisk og offensiv hele veien, men det var godt å få med seg en medalje i dag.

Det ble ingen norske medaljer på herresiden, hvor Jørgen Baklid ble beste norske løper med 5. plass, bare noen små sekunder unna medalje for andre dag på rad.

I dag var det svenske Linus Rapp som var best, og tok gullet foran de to finnene Aapo Viippola og Niklas Ekström.

Styrk Hundseid Kamsvårg (8), Evine Westli Andersen (8) og Henrik Fredriksen Aas (9) var også inne blant de 10 beste på dagens mellomdistanse, mens Vegard Gulbrandsen (13), Idunn Strand (17), Isak Jonsson (18) og Synne Strand (19) gikk seg inn blant de 20 beste.

Ski-o EM i Madona i Latvia har hviledag i morgen, før det fortsetter med fellesstart over langdistanse på fredag.