Kjemper om topp fem-plasseringer

Postet av Norges Orienteringsforbund den 26. Jul 2024

Marie Olaussen. Fotos: Stein Arne Negård

Marie Olaussen og Kasper Harlem Fosser kjemper om topp fem-plasseringer i sammendraget foran lørdagens jaktstart i O-Ringen. 

Marie Olaussen løp inn til en femteplass, 1,22 minutter bak vinner Tove Alexandersson i fredagens mellomdistanse. Olaussen ligger på sjetteplass i sammendraget foran den avsluttende jaktstarten lørdag rett utenfor Oskarshamn sentrum.

Ane Dyrkorn (bildet) løp inn til en fin åttendeplass i fredagens løp. Hun løp seg opp til sjuendeplass i sammendraget, mens Victoria Hæstad Bjørnstad ligger på niendeplass i sammendraget etter sin 14. plass fredag.

 

Kasper Harlem Fosser løp inn til sjuendeplass i fredagens mellomdistanse og beholder åttendeplassen i sammendraget. Fosser var 1,53 minutter bak vinner Anton Johansson, mens Emil Svensk leder klart foran lørdagens jaktstart etter sin femteplass på etappen.

 Elisa Götsch Iversen (IFK Gøteborg) var beste norske på sjetteplass i D20, mens Ine Bohnhorst Tegdan (SPK Freidig) ble nummer sju i D18.

Iver Dalsaune Thun (SPK Freidig) ble beste norske i H20 med en 11. plass, mens Jonas Fenne Ingierd (Bækkelagets SK) ble nummer ni i H18. 

Sammenlagt i juniorklassene foran jaktstarten lørdag er Ingierd best med en fjerdeplass i H18, mens Alfred Bjørnerød (OK Tisaren) er best med en sjetteplass i H20

I D20 er Mathea Gløersen (bildet) fra Bækkelagets SK best med en sjetteplass, mens Ronja Gøtsch Iversen BUL-Tromsø) er beste norske på 14. plass i D18.


Resultater på O-Ringen
https://resultat.oringen.se/2024

 

 




Minneord Harald Wibye

Postet av Norges Orienteringsforbund den 26. Jul 2024

Visjonæren Wibye har gått bort.



Over: Harald Wibye Foto: privat


-Helge Bovim-


Harald Schiøtz Wibye ble nesten 85 år! 
 
 Lørdag 13. Juli ramlet han fatalt av sykkelen - og havnet i koma. 
 
 Harald var - og forblir av de mest unike, mest uredde, aller mest modige - som to dager senere for alltid tråkket inn i evigheten.
 
 Visjonæren Wibye var vidsynt og forut for sin tid, langt foran sine frender. Han lanserte sin lidenskapelige orienteringsidrett i Montreal, Quebec. Først av alle, for fem millioner franske i Canada. 
 
 Mossingen Harald var den første som tegnet spesial-O-kart i New York! 
 
 Og han lå nesten i tet med datautviklingen i skogens tøffe idrett. Først var han også med datateknikk i resultatlistene i Østfold. Skogsgubber og Huldre lo av ham! - "EDB" sa de. Hullkort og databehandling ut i tjukke granskauen? Nei, den må du lenger ut på landet med, Harald... hånet de innesnødde, snevreste gubbene. I en tid da knapt noen drømte om mobiltelefoner. Internett var knapt en fantasi, på 1960 og 70-tallet. 
 
 Fredag samles hele familien og atskillige av Haralds utallige, sorgstemte venner - til litt uhøytidelig men mektig minnestund på Torderød Gård på Jeløy i Moss. 
 
 "For Sorgen og Gleden vandrer til hopes" i Harald Wibye's fenomenale, kreative, kulturelle og kuule 85-årige liv. "I VÆLA OG PÅ MOSS" - var i en årrekke "Mossekråkenes" motto. Det passer nå perfekt på den internasjonale ur-mossingen Harald - Elektroingeniøren, Økonomen, Topografen, Karttegneren, Bilmekanikeren, Orienteringsmisjonæren og Veteranbilsamleren. Som nesten bare var redd for å miste "Lappen". 
 
 Harald som syklet inn i Evigheten - i Vålerskauene. 
 "Og bakom synger skogene" - skrev forfatter Trygve Gulbrandsen. 
 In English: "For ever singing Forest" - singing for Harald Wibye! 
 GOD BLESS

 

Under: Harald Wibye og datteren Margaretha Habberstad Foto: privat




Haugskott knusende overlegen på O-ringens TempO!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Jul 2024

Haugskott historisk vinner da det ble arrangert TempO for første gang på O-ringen.

Over: Anders Haugskott viste klasse under dagens TEmpO på O-ringen.


For første gang i O-ringens historie ble det i dag arrangert TempO. 
 
Det var Stadsparken i Oskarshamn som var åstedet for denne historiske konkurranse. 
 
 Mange utøvere ble nok overrasket over at løypelegger hadde greid å lage hele fire rene skogs-stasjoner. 
 
 Den som behersket det småkuperte terrenget i skogen og de to mer parklignende stasjonene best var Anders Haugskott. Han var helt overlegen og vant med hele 67 sekunder foran nestemann, og det er et hav i denne idretten der det normalt handler om sekunder. 
 
 Prestasjonen til Anders er virkelig imponerende. Han brukte kun 24 sekunder i snitt per stasjon (eller 4 sekunder per oppgave).

 Pre-Elit: 
1) Anders Haugskott, Espoon Suunta, 172.0 sek; 
2) Aurimas Murenas, Medeina OK, 239.0; 
3) Martin Fredholm, OK Linné, 253.0; 
4) Magnus Sterner, Strängnäs-Malmby OL, 258.0; 
5) Stig Gerdtman, Vingåkers OK, 261.0; 
6) Owe Andersson, OK Löftan, 265.0; 
7) Wang Ki Yuen, Manchester and District Orienteering Club, 291.0;


Under: Første stasjon i skogen.


Under: Stasjon i parkterreng.




Sunn idrett arrangerer trenerkurs om "Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt"!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Jul 2024

Lær mer om vekst og utvikling hos ungdom.



Sunn idrett inviterer til gratis trener 2-kurs på Meet Ullevaal (Ullevål stadion), onsdag 11. september 2024 kl. 1800 – 2030: Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt. Kurset holdes av klinisk ernæringsfysiolog Beate Anstensrud.

Kurset er åpent for alle, men er særlig tilpasset trenere i utholdenhetsidretter.

Dette er et etter- og videreutdanningskurs som gir kurspoeng tilsvarende en halv dag og blir registrert på din idretts-CV.

Registrering og enkel matservering fra kl. 1745.  Ved allergier, gi beskjed til christina.kjeserudose@idrettsforbundet.no

Kurset starter presis kl. 1800.

 

Hva lærer du denne kvelden?

Du vil få mer kunnskap om vekst og utvikling hos ungdom, relativ energimangel i idrett (REDs), treneren som rollemodell, hvordan du kan bidra til å skape god matkultur og hvordan du kan gjennomføre en samtale med en utøver du er bekymret for.

Kurset legges opp som en workshop med innslag av caser som tilpasses utholdenhetsidretter.

Kurset krever påmelding og det er 50 plasser.

Meld deg på HER innen 4.september 2024!




Dobbelt norsk i sprinten på O-ringen

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Jul 2024

Jørgen Baklid og Kasper Harlem Fosser.


– Vi må vende oss til dobbelt norsk i sprint, spøker Kasper Fosser etter målgang.

– Dette viser at sprintsatsingen til norsk orientering gir resultater. Utrolig moro at vi får til en dobbeltseier, og det har kommet opp en bra generasjon i Norge nå som presterer bra i sprint, mener Fosser og Baklid.

Fossers seiersmarin ble på 19 sekunder etter at han åpnet forrykende, og han fikk til et fenomenalt sprintløp. Nå er målet å klare en topp fem-plassering sammenlagt etter at han løp seg opp til åttendeplass i sammendraget i kveld.

– Det var overraskende at jeg skulle slå alle disse toppløperne – bortsett fra Kasper da. Planen var å løpe fort etter at jeg kom til O-Ringen uten de store ambisjonene sammenlagt. Det var utrolig moro å få det til i kveld, sier Baklid. 

Emil Svensk ble nummer seks i sprinten og leder O-Ringen sammenlagt.


Veivalgsdiskusjon etter målgang.


Victoria Hæstad Bjørnstad ble beste norske i kvinnenes sprint på 4. plass, drøye minuttet bak. 
Marie Olaussen - som vant i går - ble i dag nummer 12. Hun var 2,05 minutter etter vinner Simona Aebersold i mål. Olaussen ligger på femteplass etter tre- av fem etapper, men det er jevnt i toppen.

Tove Alexandersson løp inn til annenplass på sprinten og leder i sammendraget i O-Ringen. 

 

Dobbelt norsk i H20

Alfred Bjørnerød (OK Tisaren) sørget for en sterk seier H20. Han vant med seks sekunder til Iver Dalsaune Thun (Freidig Orientering). Dermed ble det også dobbelt norsk i herrenes juniorklasse. 

Bjørnerød løp inn til blant annet gull og bronse i junior-VM nylig i Sveits.


– Dette var et meget bra løp, og det var utrolig moro å få det til. Jeg var sliten etter VM, men herlig å kjenne at farten er tilbake, sier Bjørnerød.

Han løp seg opp til femteplass i sammendraget. Bjørnerøds målsetting etter kveldens sprintseier er å klare en topp tre-plassering sammenlagt.


Alfred Bjørnerød.

Jonas Fenne Ingierd (Bækkelagets SK) løp inn til en sterk annenplass i H18, med Jone Valdal på plassen bak.

I D20 løp Elisa Götsch Iversen inn til en fin 4. plass, Mathea Gløersen (Bækkelagets SK) ble nummer 5, mens Coralie Waldner (Halden SK) ble nummer tre i D18.


Resultater
https://resultat.oringen.se/2024