Info og interessepåmelding til student-VM!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 8. Mai 2024

Norge sender 6 damer og 6 herrer til mesterskapet i Bulgaria.



Norges Orienteringsforbund skal i samarbeid med Norges studentidrettsforbund sende et lag bestående av 6 dameløpere og 6 herreløpere til Student-VM i Bulgaria i månedsskiftet juli-august. 

 

Reisedatoene er tirsdag 30.7. – tirsdag 6.8. 

Mer informasjon om selve konkurransene: WUOC-nettside (https://wuoc2024.eu).

Uttakskriterier ser du her: orientering.no.

 

For å kunne delta må du oppfylle følgende kriterier:

  • Norsk statsborger, minst 18 år og ikke eldre enn 25 år 31. desember i året for arrangementet, for 2024, må utøverne være født mellom 01.01.1999 og den 31/12/2006
  • Studenter som for øyeblikket er offisielt registrert som fortsetter mot en grad, eller tidligere studenter som har oppnådd sin akademiske grad eller vitnemål i året før arrangement ved et universitet eller høgskole. 

 

Da siste uttaksløp arrangeres kun en uke før påmeldingsfristen til student-VM, ønsker vi at alle som ønsker å delta skal fylle ut følgende informasjon på et beskyttet skjema via denne linken

Frist: 15.6.2024.

  • Personlig info
  • Akkrediteringsbilde og kopi av pass (må være gyldig 6 måneder etter konkurranseslutt). 
  • Studentskjema (stemplet og signert av universitet) – kan hentes her (https://www.orientering.no/next/page/landslag-orientering) 

 

Eventuelle spørsmål om reise og uttak: Janne Salmi, janne.salmi@orentering.no

Eventuelle spørsmål om studentskjema: Sofus Rasmussen, sofus.rasmussen@nif.idrett.no 

 

 




Hvem vinner Kongepokalen første gang den er satt opp på knockoutsprint?

Postet av Norges Orienteringsforbund den 8. Mai 2024

«Jeg har større sjanse På Kongepokalen nå enn da den var satt opp på skiorientering!» 


Over: Fjorårets vinnere av Kongepokalen - Marie Olaussen og Magne Dæhli. Hvem vinner sølvpokalen under NM-knockoutsprint i morgen? Foto: Silje Bøen


- Jeg gleder meg skikkelig, sier Ulrik Astrup Arnesen.
 
Heming-løperen som tok rent bord på sprintdistansene i NM i fjor prater om det som venter i Bodø – under årets NM-sprint de kommende dagene:

- NM er stort. Da blir det bra kvalitet på arrangementet. Samtidig er alle de beste løperne på start, slik at det blir god matching, fortsetter karen ingen kunne matche under NM-sprint i fjor.


Arnesen vant gull både på knockoutsprint, individuell sprint og sprintstafett, likevel flagger han ikke liknende ambisjoner foran årets mesterskap:

- Jeg har lyst til å vinne, men det er mange gode løpere med og alle har blitt bedre siden i fjor. Men – som sagt – jeg gleder meg skikkelig til et NM når folk er i form. Da blir det hard kamp.

 
Hva tenker du om at det er Kongepokal til vinneren av knockoutsprinten?

- Jeg fikk vite det i forrige uke, og det er ekstra kult, kommer det kjapt fra den fotrappe karen – før han fortsetter:


- Men jeg tror ikke folk løper noe annerledes på grunn av det. Likevel tenker jeg at for meg er det større sjanse til å vinne Kongepokalen når den er satt opp på knockoutsprint enn da den var satt opp på skiorientering – som den nå er flyttet bort fra.


Kanskje viktigere enn Kongepokal og NM-medaljer er det å slå seg inn på verdenscuplaget til årets første verdenscuprunder – som også «ligger i potten» i helgen:

- Jeg har helt klart ambisjoner om å komme på verdenscuplaget, kan Arnesen bekrefte.


- At det er NM har ikke så stor betydning, for meg er uttaket er det viktigste. Sesongens store mål er verdenscupløpene om noen uker.


Da gjelder det å gjøre forberedelsene – både teknisk og fysisk – slik at en vet hva som venter i gatenettet i Bodø, samtidig som en stiller til start med lette bein og god form:


- For å gjøre meg litt kjent i terrenget, har jeg lagt litt løyper på gamle kart, i tillegg til at jeg har vært litt rundt i terrenget med Google.


- Det blir nok ganske variert terreng og en knockoutsprint som har både skoleområder, park og boligområder.
 
- På den individuelle sprinten og sprintstafetten blir det litt annerledes, men det blir nok høyhastighets orientering.


 Hvordan er formen?
 
- Planen er å nærme seg toppformen i ukene som kommer. Jeg håper jeg skal kunne ha en formtopp nå og noen uker fremover.


 Under 10mila – forrige helg – gjorde gryende form at Arnesen noterte seg for en av de beste etappetidene på andreetappe, da er vel lista lagt:

- Om jeg kommer til verdenscupen, er jeg fornøyd med NM-sprint helgen. Men jeg her selvfølgelig lyst til å få med meg noen medaljer, selv om det blir sekundert.


 - Nå har vi også fått et sprintstafettlag i Heming som kanskje kan utfordre NTNUI om seieren.


På søndagens stafett får Arnesen med seg Kasper Fosser, Josefine Lind og Maya Jones Arnesen, men før den tid er det altså knockoutsprint torsdag og individuell sprint lørdag.


Victoria Hæstad Bjørnstad er regjerende mester på førstnevnte – og etter solid løping på 10mila, samt god restitusjon i etterkant, er det med forventning hun ser frem til årets utgave av kvinne-mot-kvinne øvelsen:
 
- Da jeg kom hjem fra 10mila, ble det 12 timer søvn, sier hun med et smil.
 
Smile gjør hun også med tanke på det som venter i Bodø de kommende dagene:

- Jeg har trent mye for sprint – som er det viktige i år. Og jeg føler meg i form, da blir det moro å løpe på hardt underlag. Så jeg gleder meg til NM, sier hun.


- Jeg synes kanskje knockoutsprint er noe av det morsomste vi gjør, så det gleder jeg meg litt ekstra til. I tillegg er også Kongepokalen satt opp til vinneren av den distansen. Den skal det «fightes» skikkelig for, fortsetter jenta somvant sitt første NM-gull på knockoutsprint allerede som junior.

I fjor ble det nytt av samme sort:

- Jeg tror mange har hevet seg siden fjoråret, så det blir spennende på torsdag.
 
 Hæstad Bjørnstad er kledelig beskjeden. Selv har hun også «gjort jobben» både i trening og forberedelser:

 
- Jeg har pratet litt om mulige taktikker på knockoutsprinten, bekrefter hun – og legger til:

 - Men det blir også avhengig av hvordan løypen ser ut. Jeg gjetter at det blir store åpne gater, og da er det ganske annerledes enn om det hadde vært smalt og bratt.


Hvor mange medaljer må du ha med deg hjem fra Bodø for å være fornøyd?

- Det er alltid gøy med medaljer, og det hadde vært moro med to. Det er drømmescenarioet, men det er mange gode damsprintløpere i Norge.
 
- På sprintstafetten er vi – i Fossum – litt jokere, men jeg tviler på at det blir noen medaljekamp der. Uansett; jeg gleder meg veldig til sprinthelgen.

 
Så får vi se på torsdag hvem som kan glede seg over å være tidenes første vinnere av Kongepokal på knockoutsprint.
 
I fjor – da Kongepokalen var satt opp på langdistansen – var det Magne Dæhli og Marie Olaussen som kunne ta den med hjem til premiehyllen.

 

NM-sprint kan en følge live med GPS-tracking og live resultater via linkene nedenfor:
 

Innbydelse


 

Startliste torsdag


 
 Startliste lørdag
 
 
 Påmeldte lag søndag

 

 


 Liveresultater

 


Et bilde som inneholder tekst, Font, skjermbilde, hvitAutomatisk generert beskrivelse

 





Minneord Anders Kure

Postet av Norges Orienteringsforbund den 8. Mai 2024

Arkitekten bak løypene til NM-sprint gikk bort like før mesterskapet.



Anders Kure døde natt til søndag 28.april 2024. 
 
 Han ble 65 år og var en kjent og kjær orienteringsvenn for alle i B&OI Orientering, i det nordnorske o-miljøet og for Norges Orienteringsforbund som løypedesigner for kommende NM i sprintorientering i Bodø.

Anders ble bisatt 7.mai.

 

Et bilde som inneholder utendørs, klær, person, skoAutomatisk generert beskrivelse

 

Anders la ned et enormt arbeid med løypeleggingen da klubben fikk tildelt NM 2024 i sprint, og han er den som hadde lengst og mest erfaring med sprintorientering i klubben, både ved lokale sprintmesterskap, klubbmesterskap, innendørsløp, nordnorsk mesterskap og Barents Summer Games. 
 
 Vi hadde håpet på at han skulle få oppleve sprintmesterskapet i mai, men dessverre tok kreftene slutt grunnet kreften han var åpen om at han hadde gjennom de siste år. Vi føler med den nærmeste familie når Anders nå har fått fred. 
 
 Mange har minner om Anders og alt han har gjort for orienteringen. Han var en solid støtte for mange, også i arbeidslivet i skoleverket, og for dem som han rekrutterte inn i o-idretten. 
 
 Vi kommer til å huske Anders som aktiv o-løper, arkitekten bak prio/klubbmesterskapet, rekruttering og opplæring av nye o-løpere, fart-med-kart, lederoppgaver i o-gruppa og undergrupper, og for all tid han brukte til slikt frivillig arbeid og alltid utførte oppgavene han påtok seg med kvalitet. 
 
 Anders fikk NOFs rekrutteringspris for godt arbeid, og han var æresmedlem i B&OI. 
 
 Norges beste o-løpere vil oppleve sprintløypene han laget, så hans sprintløypetenking vil prege NM Sprint 2024 arrangementet. 
 
 Vi tror kreativiteten til Anders igjen vil vise seg på en underfundig måte og skape begeistring hos deltakerne. 
 
 På vegne av alle, vil vi uttrykke stor takknemlighet for Anders Kures arbeid for o-idretten.

 




Lær mer om kosthold og prestasjon!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 7. Mai 2024

Se opptak av Sunn Idretts foreldrewebinar.



Sunn Idrett hadde medio april ungdoms- og foreldrewebinar om kosthold og prestasjon.

 

Om du ikke hadde anledning til å få med deg dette, kan du nå se opptak av seansen.

 

I dette webinaret forteller Martin Norum – som har en master i idrettsernæring og jobber som fagkonsulent på Olympiatoppen – om hvordan selv de beste utøverne i Norge forholder seg til kostholdet i sin hverdag.

 

Du ser dette: her





Søknad juniorlandslag ski-o 2024/2025

Postet av Norges Orienteringsforbund den 7. Mai 2024

Juniorer som ønsker å være en del av juniorlandslag i skiorientering i 2024/2025 bes sende inn søknad innen tirsdag 14. mai.


Juniorer som ønsker å være en del av juniorlandslag i skiorientering i 2024/2025 bes sende inn søknad innen tirsdag 14. mai.

Juniorlandslaget er tenkt for utøvere som satser på ski-orientering (gjerne i kombinasjon med orientering).

Det skal gjennomføres 5 samlinger mellom august og desember:

  • 22. juni: infokveld på O-festivalen
  • 23. - 25. august: Lygna
  • 3. - 6. oktober: Konnerud
  • 25. - 27. oktober: Skei
  • 29. nov. - 1. des.: Skei
  • 16. - 18. desember: Sjusjøen

Alle samlinger skal også være åpne for de utenfor landslaget.


 
Utfylt skjema sendes innen 14. mai til:

Christian.Hohl@orientering.no

 

Søknadsskjema finner du: her