Åpen sommersamling for juniorer og seniorer på Geilo!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Apr 2024

Forbundet inviterer til åpen samling på Geilo i august.

Børge Nilsen Berg under fjorårets sommersamling.

 

Norges Orienteringsforbund inviterer til åpen sommersamling på Geilo 8. - 14.08.2024.

Samlingen er åpen for alle, både juniorer, seniorer, rutinerte og nye.
 

- Vi gleder oss veldig til å dra til Geilo. Alle overnatter på samme sted, og det legges opp til en sosial og innholdsrik samling, med både Geilo 4-dagers, o-treninger og friluftsaktiviteter, sier sportslig utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Håvard Haga – og legger til:  


- Det er fint om folk melder seg på så tidlig som mulig, slik at det er lettere å planlegge. Vi har kun 150 plasser, så det er førstemann til mølla!


Det vil bli også bli til treninger og aktiviteter, slik at du kan være med også om du har en bevegelseshemning. Her vil vi lage opplegg basert på påmeldingen og dine/deres behov.

Som en inkludert del av samlingen vil vi ha en rekrutteringssamling i alle aldre for døve og hørselshemmede fra torsdag – søndag, der juniorer og seniorer vil få mulighet til å være med videre til og med onsdag. Egen innbydelse til denne samlingen finnes her

Samlingen tar sikte på mye sosiale aktiviteter, deltagelse på Geilo 4-dagers, gode kartøkter og tilbud om friluftslivsaktiviteter. Det vil si at du kan bli med uansett forutsetning og du har mulighet til å velge mellom flere aktiviteter underveis i samlingen. De fleste av dagene vil eksempelvis 2. økt kunne velge mellom o-teknikk eller aktivitet med fokus på friluftsliv/sosiale aktiviteter.

Samlingen vil ha overnatting sentralt på Geilo. Mange av treningene er i gang/joggeavstand fra overnattingen, mens de resterende øktene vil vi benytte buss som tvunget transportmiddel. Du må selv ordne transport tur/retur Geilo. Det går tog med god forbindelse til Geilo blant annet.

 

Les mer og meld deg på: her


 Påmeldingsfrist 31. mai!







Nesten perfekt løpsvær under Vestfold Vårcup!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Apr 2024

Veldre var stedet for årets 3. cupløp.



Over: Elin Bjerva på vei mot mål.


Vårcupen på tirsdag gikk ganske så bra! Om det ikke kom sol, var det nesten perfekt løpsvær med rundt 8–9 varmegrader, oppholdsvær og lite vind. Løpet var det tredje i årets Vestfold Vårcup. Terrenget var skole- og boligområdet Veldre der Larvik også arrangerte Sørlandsgaloppen i juli 2017.

 

 

Det var 185 løpere som kom til start på tirsdag ettermiddag/kveld; med de som var påmeldt og ikke kunne møte, var det nærmere 200 deltakere. Det er ikke langt unna vårcuprekord. Til sammenlikning deltok lang færre i Bergensområdet den samme dagen, Ivar ...

 

Larvik Orienteringsklubb (LOK) hadde seks ulike løyper på programmet, og selvsagt mange flere klasser. Som vanlig var det klasser for «alle». Jeg synes at vi fikk interessante og varierte løyper, og tidvis krevende veivalgsstrekk for flere poster. I vårcupen skal bestetiden i sprintløp ligge på rundt 15 minutter i de ulike løypene. Mens det normalt i sprintorientering skal vinnertiden være mellom 12 og 15 minutter.

 

Det var lesbare kart og ingen bingoorientering på tirsdag, og lite trafikk i løypene. Det er viktig! Arrangøren fikk det imidlertid krevende rundt arena med tanke på trafikk og parkering da skolen samtidig skulle ha informasjons- og foreldremøter for flere hundre personer. Men det gikk bra takket være god planlegging.

 

Unggutten Mathias Gløersen imponerte i den lengste løypen og herrenes seniorklasse (H17) og kom under det "magiske" kvarteret. Vinnertiden ble 14.50 minutter i den krevende løypa som målte rundt 2,5 km i luftlinje og hadde 13 poster. 

 

Elin Bjerva (D17), superveteran, løp minst like sterkt i damenes seniorklasse. Elin fra Larvik går som ei klokke, og "knuste" de raske og løpssterke ungjentene fra Sandefjord ... Mens tønsbergløperen Gløersen vant H17 med nesten to og et halvt minutt foran den dyktige junioren Magnus Sigurdsson fra Stokke. Med en løpstid på kun 18 minutter, var Knut Ivar Johansen fra Sandefjord best av veteranene i den lengste løypen. I H50 var han et snaut minutt foran klubbkamerat Trond Gjelstad. 

 

Raskest i den nest lengste løypen var Lars Fremstad (H60) fra Larvik. Han knep seieren med tre små sekunder foran OTOs habile løper Frode Robertsen. Sistnevnte ledet mesteparten av løpet.

 

Den største klassen var H70 med hele 18 startende løpere. Habile Øivind Fadum fra Sande Sportsklubb var raskest i den 2,1 kilometer lange løypen som hadde 12 poster.

 

Larvik kunne for øvrig friste med en kiosk på den fine arenaen, og salg av kaffe, vafler, kaker med mere.

 

De tidligere "juniorsjernene" Ole Petter Aasrum og Terje Ludvigsen (norgesmester junior i 1971) tok seg av startene, mens rutinerte Arne Dirdal hadde ansvaret for tidtaking (EKT) og resultatservice.

 

Løypene ble konstruert og satt ut av Per Olav (PO) Gulbrandsen og Jørgen Frøyd.

 

 Løyper fra tirsdag ser du nedenfor:


L1_vårcup_23042024.pdf


L3_vårcup_23042024.pdf


Flere bilder fra tirsdagens løp ser du nedenfor:



Ana Nes fra Larvik OK i mål.



Diderik Rønning Bøe mot mål.



Øivind Fadum fra Sande.



Tommel opp fra Thomas Blix etter vel blåst.



Stian Eilevstjønn fra Stokke.



Hans Stordal fra OTO. 



Harald Omland på start.



Bjørn Helge Ceeberg på siste post.



Kay Jørgensen fra POL.




Mathias Sundby er ivrig deltaker på de fleste o-løp i Telemark-Vestfold o-krets.



Nybegynner i mål.



Roger Lysnes på sistepost.



Anne Kari Hammer i farta.



Klar for spurt!



Jenter fra Sandefjord etter løpet.



Robertsen sjetter at stemplingen på sistepost er godkjent.



Tom Kristensen ser slutten på sitt løp.






Kompetansehelg 2.- 3. november 2024!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 25. Apr 2024

I år blir det fysisk Kompetansehelg på Gardermoen.


I år inviterer Norges Orienteringsforbund til fysisk kompetansehelg på Quality Airport Hotel Gardermoen helgen 2.-3. november.  
 
 Det blir et variert program med tema som skal favne et bredt publikum fra bredde til topp og ungdom til voksne. 
 
 Mer informasjon og program kommer. 
 
 Men vi oppfordrer alle til å holde av datoene!


 I fjor ble det gjennomført digitale kompetanseuker og her kan du se hva som stod på programmet den gang fram til årets program blir klart: Program 2023   



Info og interessepåmelding til student-VM!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Apr 2024

Norge sender 6 damer og 6 herrer til mesterskapet i Bulgaria.



Norges Orienteringsforbund skal i samarbeid med Norges studentidrettsforbund sende et lag bestående av 6 dameløpere og 6 herreløpere til Student-VM i Bulgaria i månedsskiftet juli-august. 

 

Reisedatoene er tirsdag 30.7. – tirsdag 6.8. 

Mer informasjon om selve konkurransene: WUOC-nettside (https://wuoc2024.eu).

Uttakskriterier ser du her: orientering.no.

 

For å kunne delta må du oppfylle følgende kriterier:

  • Norsk statsborger, minst 18 år og ikke eldre enn 25 år 31. desember i året for arrangementet, for 2024, må utøverne være født mellom 01.01.1999 og den 31/12/2006
  • Studenter som for øyeblikket er offisielt registrert som fortsetter mot en grad, eller tidligere studenter som har oppnådd sin akademiske grad eller vitnemål i året før arrangement ved et universitet eller høgskole. 

 

Da siste uttaksløp arrangeres kun en uke før påmeldingsfristen til student-VM, ønsker vi at alle som ønsker å delta skal fylle ut følgende informasjon på et beskyttet skjema via denne linken

Frist: 15.6.2024.

  • Personlig info
  • Akkrediteringsbilde og kopi av pass (må være gyldig 6 måneder etter konkurranseslutt). 
  • Studentskjema (stemplet og signert av universitet) – kan hentes her (https://www.orientering.no/next/page/landslag-orientering) 

 

Eventuelle spørsmål om reise og uttak: Janne Salmi, janne.salmi@orentering.no

Eventuelle spørsmål om studentskjema: Sofus Rasmussen, sofus.rasmussen@nif.idrett.no 



Forbundet har tidtakersystem til utlån for paraorientering!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Apr 2024

Klubber og kretser kan låne for aktivitet som også inkluderer parautøvere.
 


Norges Orienteringsforbund har et sett med tidtakersystem (SI) til bruk innenfor para.


 Dette er til utlån for klubber som inkluderer parautøvere i sitt tilbud.
 
 Se mer om utlånsordningen: her

 

Utstyret kan selvfølgelig lånes til klubbaktivitet hvor alle er med, men kriteriet er at det også inkluderer parautøvere.